Re: Jsem plátce DPH ?
Vy byste byla plátce DPH jestliže ) Osoba povinná k dani, která má sídlo nebo místo podnikání v tuzemsku, je osvobozena od uplatňování daně, pokud její obrat nepřesáhne za částku 1 000 000 Kč za nejvýše 12 bezprostředně předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců, pokud tento zákon nestanoví jinak
Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty
Část první, Základní ustanovení
Hlava IV: Správa daně v tuzemsku
Osoba povinná k dani se sídlem nebo místem podnikání v tuzemsku, která..
..uzavře smlouvu o sdružení nebo jinou obdobnou smlouvu s plátcem ke společnému uskutečňování zdanitelných plnění nebo plnění osvobozených od daně s nárokem na odpočet daně, stává se plátcem dnem uzavření této smlouvy.
To znamená, že jsem plátcem ikdyž smlouva byla platna jen cca 8 dni a musim se tedy registrovat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2011 9:29
Dobry den. Jsem živnostnice a uzavřela jsem smlouvu o sdružení, smlouva byla po 14dnesch zrušena, ale zjistila jsem, že jeden z účastníku byl plátce DPH. Musím se tedy také přihlásit k DPH i když byla smlouva po 14 dnech zrušena? Děkuji za pomoc Silvie