Re: zboží z USA poštou-prosím :-))
děkuji, o tomto limitu 22 EUR na osovbození od DPH vím, ale bohužel nechápu, jak to funguje v praxi - když mi pošta přiveze ten balíček, předá mi ho, tak kde já mám zaplatit to DPH, když toto zboží nejde do účetnictví, o to mi právě jde. Poradíte prosím ???
podáte přiznání k DPH a zaplatíte na FÚ /v tomto případě i za soukromou osobu/. Tak jsem to pochopila na školení.
Tak mi to ještě nedalo a hledala jsem dál a na stránce celní správy ČR jsem našla toto, tak jsem to zkopírovala - asi se to DPH i nadále platí České poště, jak tomu bylo dřív - ale i tak děkuji za Vaši snahu, nemohla jsem k tomuto nikde nic najít.
Osvobození zboží v zásilce od dovozního cla neznamená automatické osvobození od daně z přidané hodnoty (DPH).
Osvobození od DPH se řídí zákonem č.235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších úprav. Osvobození od daně při dovozu zboží je upraveno v § 71 zákona. Od daně je osvobozen dovoz zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR, s výjimkou alkoholických nápojů, parfémů, toaletní vody, tabáků a tabákových výrobků (§ 71, odst.3, písm.a)). Pro lepší přehlednost je situace při osvobození od daně zpracována do zjednodušeného schématu. Takto vypočtený celní dluh (DPH) je pak předepsán k úhradě adresátovi. Částku adresát uhradí při převzetí zásilky na adrese doručení pracovníkovi České pošty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2011 12:07
Prosím, pokud si nechám z USA poslat poštou nějaké zboží, mám to pro sebe, nikoliv pro podnikání (doklad nebudu dávat do účetnictví), mám nějaké povinnosti ohledně cla a DPH ?
Balíček mi doručila pošta, je na něm uvedeno bez cla - takže z tohoto chápu, že celně je to vyřízené, proclívá to pošta ? a jak je to s DPH ?
děkuji, v tomto se neorientuji.
Hezký den
L.