Re: Daň s nárokem na odpočet
Polopatě na příkladu: § 63 Koupím desky pro následný prodej.Protože jsem plátce a zboží je k ek. činnosti od plátce tak mám nárok na odpočet DPH i když prodávám bez DPH do EU.Kdybych prodávala jen do "zahraničí", tak v mém přiznání k DPH je celou dobu jen nadměrný odpočet.
Při prodeji v ČR nesplňuji "podmínky" §63 tudíž přidám DPH a můj odběratel si odečte.
Re: Daň s nárokem na odpočet
Uf děkuji, ale obávám se že jsem nic nepochopil. :(
Mohla by jste mi to prosím vysvětlit uplně polopatě jako ve škole?
Třeba příklad s fakturou... Přijde mi faktura na 10tis s DPHza tyto desky. Faktura je od českého plátce. Já si uplatním DPH u této faktury a pak zboží prodám do státu EU bez DPH s uvedením na konkrétní paragraf 64-71, že je to osvobozeno? A kdybych to prodával dál v čechách, tak musím s DPH?
Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2011 15:39
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo vysvětlit pojem "od daně s nárokem na odpočet daně" je osvobozeno...... Znamená to logicky že toto zboží je osvobozeno od od daně, tedy že když fakturuji, tak nedávám dph a i když přijímám toto zboží od dodavatele, tak by tam správně nemělo být také dph? Při čtení zákonu o DPH si připadám jak tatar.
Díky.