Re: dph 10% nebo 20%
Můžu ještě jeden dotaz? Procházela jsem tady diskuzi a narazila jsem tady na dotaz " Já jako plátce DPH mam vyfakturovat za provedené instal. práce firmě která si u mě práce objednala a tam je odpověd 20% DPH".
Tak jestli to ta firma A nebere jako,že si u mě ty práce objedná a tim ta základní sazba.Doufám, že je to srozumitelné.
Re: dph 10% nebo 20%
Pokud jsou práce prováděné na rodinném domě nebo co odpovídá sociálnímu bydlení dle § 48a ZDPH, musíte fakturovat s 10% i subdodávku. Ono to bylo do 1.4. celkem jedno, ale dnes si můžete nárokovat jen správnou výši daně viz § 73 ZDPH, odst.6.
To nám zase připaravili pěknou věc, budem kontrolovat i přijaté faktury na tyto práce....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2011 18:31
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výši dph. Firma A dostala zakázku na opravu střechy vystavila Fa s 10% a ted tu zakázku nechce a chce ji přenechat mě, ale ode mně chce vystavit fa s 20%. Jak to je? Proč chce základní sazbu? Děkuji za odpověd.