Re: garant osvč
>Dobrý den,
>nevíte prosím někdo.....
>známá si vyřizovala živnostenský list na obor
>kadeřnictví a nehtová modeláž. Nehtovou modeláž dělá ona a
>kadeřnictví já. Nyní svou firmu zrušila a založila novou,
>pouze na nehtovou modeláž. Jsem stále její garant?
jestliže ukončila podnikání v té živnosti kadeřnictví, kde jste byla ustanoena jako její odpovědný zástupce, tak tento vztah skončil,protože ona musela s ukončením živnosti na ŽÚ oznámit i ukončení výkonu Vaší funkce.-§ 11/7 ŽZ.
>Může si znova otevřít kadeřnictví i beze mne?
pouze v případě, že by splňovala odbornou způsobilost pro tuto živnost, nemá-li vzdělání, tak dle § 22f) šestiletou praxí v oboru
Nebo jak
>vlastně funguje má funkce garanta? Bez mého souhlasu by
>živnostenské oprávnění na tuto činnost nedostala.
>Chtěla bych z tohoto vztahu odejít, protože mi neplatila.
POkud Vám dluží, záleží na tom, jaký smluvní vztah jsme měli uzavřen, to nepíšete, ale každopádně, pokud jste měli jakoukoliv smlouvu, tak je dlužná částka vymahatelná,
>Můžete mi někdo poradit? Díky moc všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 4. 2011 14:03
Dobrý den,
nevíte prosím někdo.....
známá si vyřizovala živnostenský list na obor kadeřnictví a nehtová modeláž. Nehtovou modeláž dělá ona a kadeřnictví já. Nyní svou firmu zrušila a založila novou, pouze na nehtovou modeláž. Jsem stále její garant? Může si znova otevřít kadeřnictví i beze mne? Nebo jak vlastně funguje má funkce garanta? Bez mého souhlasu by živnostenské oprávnění na tuto činnost nedostala. Chtěla bych z tohoto vztahu odejít, protože mi neplatila. Můžete mi někdo poradit? Díky moc všem.