Povinnost stát se plátcem DPH

• (neregistrovaný)

29. 4. 2011 12:25

Dobrý den, leží mi na srdci tato otázka. Je prosím Vás pravda, že v ČR existuje v povinnost registrace firmy jako plátce DPH - BEZ OHLEDU NA DOSAŽENÍ OBRATU 1 Mil. a to např. v případě když podnikatel prodává přes Ebay? Ebay je firma se sídlem Lucembursku a je to portál, přes který lze nbaízet zboží. Ebay účtuje poplatky za vystavení a poplatky z prodeje. Zboží lze pak zasílat poštou z Čr, nebo z Německa. Poštovní služba je u nás i v Německu s O% sazbou DPH. Spousta firem v Německu prodává přes Ebay, ale plátci DPH nejsou! U zboží uvádí, že jsou malými prodejci, který nezakládá povinnost být plátcem DPH a tudíž, že nevystavují doklady s DPH. Domnívala jsem se tedy, že ani já nebudu muset být plátcem DPH. Slyšela jsem ale, že v Čr být musím. Domnívala jsem se, že předpisy ohledně DPH jsou v EU stejné. V Čr jsem slyšela, že plátcem v tomto případě být musím povinně i když nechci. Tím pádem, ale musím vše zatížit dph. Protože nakupuji pouze od soukromých osob neplátců a nemám nabývací doklady a povinný obrat pro registraci k dph za rok rozhodně nedosáhnu (jedná se o drobný prodej převážne použitých věcí) je tento režim pro mě nevýhodný a hlavně tím ztrácím konkurenční výhodu. Výdaje uplatňuji výdajovým paušálem. Rozhodla jsem se tedy obrátit na Vás - na odborníka v této oblasti a poprosit Vás o stanovisko, zdali skutečně tato povinnost - být povinně plátcem dph bez ohledu na obrat, (pokud se prodává přes ebay - firma se sídlem v Lucembursku) v tomto případě je. Děkuji všem za názory

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).