Pohoda - účtování v daňové ev. pomoc sím

• (neregistrovaný)

29. 4. 2011 14:19

Dobrý den,

nově zpracovávám daňovou evidenci v programu POHODA. Můžete mi prosím pomoci s párováním dokladů? Mám zaúčtovanou fakturu přijatou za opravu automobilu a v pohledávkách jako příjem pojistné, které mám spárovat s fakturou. V interních dokladech jsem chtěla udělat zápočet těchto dvou věcí, ale nevím jaké účtování tam dát, nabízí se mi tam jen opět příjmy a výdaje,ale já už to přeci v příjmech a výdajích mám. Můžete mi prosím poradit, kdo děláte s Pohodou? Na servis se nemůžu dovolat, pořád obsazeno...
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 4. 2011 14:29

EvaC (neregistrovaný)

Re: Pohoda - účtování v daňové ev. pomoc
      je to v interních dokladech
      musíte udělat příjem - peníze od pojišťovny
      výdej - úhrada za opravu
      do výdajů a příjmů se to přece v daňové evidenci dostává AŽ při úhradě, ne zapsáním faktury do agendy přijatých faktur

• 29. 4. 2011 14:50

KLára13 (neregistrovaný)

Jéé, tak to jsem to vlastně spletla, to máte pravdu, že se to do peněžního deníku dostává až úhradou. :) Ale stejně když to zlikviduju přes interní doklady, tak se mi tyto částky v peněžním deníku neobjeví. A to tam můžu zkoušet dávat veškeré různé předkontace... Asi si to budu muset proštudovat celé znovu... Každopádně děkuji..

• 29. 4. 2011 15:08

MT (neregistrovaný)

V Pohodě zápočet musíte udělat v interních dokladech. Předkontace bude příjmy zvyšující základ daně a výdaje snižující základ daně. Dostane se Vám to do nepeněžního deníku. Při zpracování daňového přiznání tyto částky přenesete přímo do daňového přiznání.

• 29. 4. 2011 15:22

KLára13 (neregistrovaný)

Děkuji moc. Už jsem to tak udělala. Myslela jsem si, že by se to mělo objevit rovnou v tom peněžním deníku jako každá úhrada. No, stejně to musím ještě pořádně prostudovat. Moc dokladů naštěstí nemáme, tak snad už nebude žádný zádrhel. Ještě jednou děkuji moc a hezký víkend všem.
      Klára

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).