Re: Též Pohoda prosím pomoc
Přesně tak. Ještě si dejte pozor u částečně uhrazené faktury.
Nejprve je uhrazena DPH a poté až základ daně. Tak, aby jste to měla dobře daňově.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2011 15:48
Dobrý den,
v Pohodě jsem kdysi účtovala normální účetnictví, ale kamarádovi jsem nabídla, že mu budu zpracovávat doklady OSVČ. Má Pohodu a já si s ní teď nevím rady. Předtím vedl veškeré výdaje a příjmy a knihy závazků a pohledávek v excelu a nyní zakoupil Pohodu.
V zapisování faktur a ostatních věcí bych neměla problém, ale nevím, jak do Pohody zadat salda z minulých let. Neuhrazené faktury z roku 2009 a 2010. Jedná se mi o to, že když teď je třeba částečná úhrada faktury, tak Pohoda si to v peněžním deníku umí rozdělit sama, aby do příjmů dala jen příjem bez DPH. Ale když mám starou fakturu, tak to buď musím pořád koukat do staré evidence v excelu, abych nezdanila celou částku s DPH. ( Příklad, v roce 2010 byla vystavena faktura na 200tis Kč, v roce 2010 částečná úhrada 50tis, k úhradě do nového roku 150tis. Když to odběratel uhradí, tak já vlastně tu částku v bance musím rozdělit na základ příjmu a DPH z roku 2010. Je to tak? Připadá mi to právě takové složité. Děkuji.
Milena