Dovolená r.2009 a skončení zaměstnání

• (neregistrovaný)

30. 4. 2011 7:36

Dobrý den,
    vím, že se tady diskutuje na toto téma velmi často, ale potřebuji od odborníků potvrdit správnost mého jednání:
    zaměstnanci zbylo z r. 2099 6 dní dovolené. V roce 2010 onemocněl 15/4 (nárok na dovolenou cca 1,5-2 dny - měl nerovnoměrně rozvržčnou pracovní dobu). Až do dnešního dne byl nemocen. Teď mi přinesl ukončení neschopnosti a chce proplatit dovolenou. Podle mého však má nárok na proplacení dovolené pouze z r. 2010 a dovolená z r. 2009 mu propadla.
    2) nemocný byl proto, že měl úraz, ale ne pracovní - upadl a měl prasklou lebku na několika místech, teď si po roce zažádal o invalidní důchod a přinesl ukončení neschopnosti. Chce vyplnit formulář pro úřad práce a chce zaškrtnout ukončení zaměstnání ze zdravotních důvodů, ale nepřinesl mi žádný posudek vydaný lékařem. Všechny informace mám pouze od něho ústně. Ještě na vysvětlenou, pracoval jako číšník, já mu bohužel nemohu nabídnout jinou práci.
    Otázka zní: jakým způsobem ukončit zaměstnání? Já si myslím, že lze pouze dohodou se zaměstnavatelem.
    Prosím poraďte mi. Díky a hezký den Jarda

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).