Prosím mzdové účetní o pomoc.

• (neregistrovaný)

30. 4. 2011 10:00

Dobrý den, prosím Vás chtěla jsem se zeptat, jak je to přesně s dohodami o pracovní činnosti a s dohodami o provedení práce.
    1)Lze tyto dohody sjednat na dobu neurčitou?
    2) Stačí napsat na dohody od - datum a potom do doba neurčitá?
    3) A v kolonce hodin napsat u DPP - max. 150 h. za rok?
    4) Odměna za uvedenou práci - Kč/hod.?
    5) U DPČ max. 1/2 pracov. doby za týden tedy 20 h.?
    6) Nemusí tedy v každém měsíci, týdnu být příjem?
    7) U DPČ se potom odpracovaná doba v měsících - jak jsou ty rámečky s čísly nic nevyplňuje a v těch měsících, kdy nepracoval vůbec se dává X?
    8) Když je uzavřena DPČ a není tam vlastně stanoven přesný rozpis pracovní doby, zaměstnanec tedy takto může přijít kdykoliv na zavolanou a většinou jeho měsíční příjem je 4000,-- Kč, ale víme dopředu, že mohou nastat situace, že někdy nebude mít příjem ani 2000,-- Kč měsíčně, tak mám automaticky tento pracovní poměr brát jako zaměstnání malého rozsahu a nebo ho mám brát jako zaměstnání malého rozsahu, až tato doba nastane? Třeba celý rok od 1.1. až do 31.12. bude každý měsíc příjem 4000,--Kč, ale příští rok v lednu bude příjem jen 1000,-- Kč? Jak budu vyplňovat EL kolonku MR? První rok NE a druhý rok ANO? A nebo už od počátku ANO?
    9)V kolonce na EL průběh pojištění od - do se píše vždy, když není zaměstnání malého rozsahu a nebo druhé a více zaměstnání u téhož zaměstnavatele od 1.1. do 31.12. (nebo podle skončení prac. poměru, odchodu na MD,výkon trestu ...)
    10) Na EL doby odečt. - vyplňuje se jen u starobních důchodců?
    11) Výdělečná činnost od - zde se píše datum nástupu do zaměstnání?
    No tak jsem to snad napsala dost srozumitelně. Děkuji moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).