Re: dovolená - prosím o radu
Duben 2010 - 22 dnů,květen - 21 dnů,červen do 25.6. - 19 dnů
celkem 62 dnů, tak že když píšete, že má odpracováno pouze 59 dnů, vznikl mu nárok na dovolenou za odpracované dny a to za každých 21 dnů na 1/12. t.j. 2/12. Kdyby odpracoval více jak 60 dnů, vznikl by nárok na celoroční výměru, krácenou poměrem k délce trvání pracovního poměru. PP trval od 1.4. - 25.6. tedy nárok také 2/12, protože červen netrval PP celý měsíc.
Re: dovolená - prosím o radu
Moc děkuji, nejsem mzdová účetní, a pouze jsem to opsala z podkladů mzdové účetní. Omlouvám se, máte pravdu, apní to tady měla špatně napsané, samozřejmě pracoval 62 dnů. Takže pokud jsem to správně pochopila, tak i přesto že to bylo 62 dnů to je správně. Ještě jednou moc děkuji za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 5. 2011 22:33
Dobrý den, zaměstnanec nastoupil 1.4.2010, a skončil dne 25.6.10. Teď jdeme k soudu, a jeden z bodů je špatně vypočtená dovolená. Mohli by jste mi, prosím napsat, na kolik dní má pán nárok? Nejsem mzdová účetní, tu máme nemocnou, a nekomunikuje. Měla tam 3,5 dne. Moc děkuji za pomoc. Chtěla bych se na to připravit. Celkem to je 59 prac.dnů.