Re: Dodatečné DPFO 2010 - prosím pomoooc
Aha, takže vyplnit tak, jak by mělo být, takže i dítě atd. a řádek 91 bude -2165 Kč, ne nula, je to tak? Nevěděla jsem, co napsat do toho řádku 91. A žádost o přeplatek na 4. straně přiznání mám taky znovu vyplnit?
Prosím, prosím, jak mám vyplnit ten oddíl 6 pro DoDaP? Vůbec nevím...
ř. 78 jsem dala těch -2165 Kč (to, co mi vyšlo podle řádného přiznání),
ř. 79 bude 0 (daň podle DPFO je 27510 - 24840 sleva na poplatníka - 4835 daňové zvýhodnění na dítě narozené v srpnu 2010, tj. za 5 měsíců = 2165 přeplatek na dani - ř. 91 DPFO 2010)
ř. 80 bude 2165
ř. 81 nic - žádnou daňovou ztrátu nemáme
ř. 82 a 83 taky nic - žádnou ztrátu nemáme
Je to tak správně? A vyplnit ještě něco v oddíle 7, v případě, že nám FÚ už přeplatek vrátil? Do kterého řádku? Děkuji moc. Dělám to poprvé
Ano, ř.č.91 souhlas, žádost však již znovu nevyplňujete - oni vyřídí tu první a žádný přeplatek již k vrácení nezbude.
ř.č. 78 se bude rovnat ř.č. 74 řádného DaP a ř.č. 79 se bude rovnat ř.č. 74 DoDatečného DaP - dle toho co píšete pak ř.č.80 bude 0 ,- (daň se nemění) a ř.č. 81 - 83 nevyplňujete.
S tím vyplněním souhlasím. Jen dle mého názoru musí paní podat i tu přílohu, kde uvede důvody pro podání přiznání. § 141 odst. 5 ...v případě dod. daň. přiznání podle §141 odst. 4 ( nemění se poslední známá daň, ale pouze tvrzené údaje) uvede subjekt i důvody pro podání.
>>>Vůbec nevím...
>>>ř. 78 jsem dala těch -2165 Kč (to, co mi vyšlo podle
>>>řádného přiznání),
>>>ř. 79 bude 0 (daň podle DPFO je 27510 - 24840 sleva
>>>na
>>>poplatníka - 4835 daňové zvýhodnění na dítě narozené
>>>v
>>>srpnu 2010, tj. za 5 měsíců = 2165 přeplatek na dani
>>>-
>>>ř. 91 DPFO 2010)
>>>ř. 80 bude 2165
>>>ř. 81 nic - žádnou daňovou ztrátu nemáme
>>>ř. 82 a 83 taky nic - žádnou ztrátu nemáme
>>>Je to tak správně? A vyplnit ještě něco v oddíle 7, v
>>>případě, že nám FÚ už přeplatek vrátil? Do kterého
>>>řádku? Děkuji moc. Dělám to poprvé
>>
>>Ano, ř.č.91 souhlas, žádost však již znovu
>>nevyplňujete - oni vyřídí tu první a žádný přeplatek
>>již k
>>vrácení nezbude.
>S tím vyplněním souhlasím. Jen dle mého názoru musí
>paní podat i tu přílohu, kde uvede důvody pro podání
>přiznání. § 141 odst. 5 ...v případě dod. daň. přiznání
>podle §141 odst. 4 ( nemění se poslední známá daň, ale
>pouze tvrzené údaje) uvede subjekt i důvody pro
>podání.
Děkuji. Nejsem ale nějak moudrá z toho, co jste mi napsali:
>>ř.č. 78 se bude rovnat ř.č. 74 řádného DaP a ř.č. 79
>>se bude rovnat ř.č. 74 DoDatečného DaP - dle toho co
>>píšete pak ř.č.80 bude 0 ,- (daň se nemění) a ř.č. 81
>>-
>>83 nevyplňujete.
ř. 74 řádného DaP je 0. Znamená to, že ř. 78 DoDaP bude 0. Do ř. 79 bude přece taky 0. Nemá to být tak, jak jsem to napsala výš já? ř. 78 bude -2165, ř. 79 bude 0, ř. 80 bude 2165 (ř. 79 - ř. 78), ř. 81 - 83 nic? Omlouvám se, ale fakt z toho nejsem moudrá. Děkuji
Aha, takže oddíl 6 bude nulový, už je mi to jasné :-) děkuji za vysvětlení a za ochotu a trpělivost :-) Odůvodnění napíšu, už jsem to taky zjistila, že to musí být, četla jsem si ten §, akorát teda ještě musím vymyslet, jak to napíšu. Ještě jednou moc děkuji. Takže dodatečné přiznání vypíšu tak, jak by mělo vypadat, oddíl 6 bude nulový a žádost o vrácení přeplatku vypisovat nebudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2011 11:21
Dobrý den, prosím prosím, které řádky DPFO 2010 mám vyplnit v případě dodatečného přiznání? Žádná změna daně není, měním pouze příjmy a výdaje, základ daně i daň je stejné. Původně jsem měla přeplatek 2165 Kč, v tom se nic nemění, ale vůbec nevím, které řádky mám vyplnit :-(( Poradí mi někdo? A ještě jsem se chtěla zeptat, musí se uvádět i důvod pro opravu DPFO? Děkuji všem za rady