Re: žádost o rodičák-propl.dovolená
Ano, za rok 2010 budete mít zbytek dovolené (pokud nebude krácen - za prvních 100 pracovních dnů 1/12 a dále za každých dalších 21 dnů další dvanáctinu). Po ukončení PPM si požádáte o čerpání ŘD zaměstnavatele, za rok 2011 Vám vznikne celý nárok na ŘD (odpracováno více než 60 dnů PPM se počítá do odpracované doby).
Existují na to 2 výklady a asi se nikomu nechce pouštět do nějakých polemik, proto vám nikdo neodpovídá.
Proplacení není možné, požádáte o čerpání dovolené tak, aby vám navazovala na skončení mateřské dovolené. Po vyčerpání dovolené nastoupíte na rodičovskou dovolenou, požádejte písemně a sama se rozhodněte dokdy, nejvýše do 3 let dítěte.
O rodičovský příspěvek můžete požádat hned po skončení PPM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2011 13:47
Dobrý den, prosím byla jsem od 07/2010 na nemocenské do 01/2011, hned jsem nastoupila na mateřskou. Podle mého budu mit nárok na proplacení staré dovolené z roku 2010 a 3 týdny nové dovolené za rok 2011, jak a kdy o to mám u zaměstnavatele požádat.Před nástupem na rodičák?Moc děkuji tápu