Re: Paušální výdaje na auto a jeho prode
Pokud jste prodali před koncem měsíce, tak nemůžete uplatnit paušální výdaj na dopravu - vizte § 24/2/zt) ZDP: .... "na jedno silniční motorové vozidlo ZA KAŽDÝ CELÝ KALENDÁŘNÍ MĚSÍC zdaňovacího období nebo období, za které se podává daňové přiznání, ve kterém poplatník využíval příslušné silniční motorové vozidlo k dosažení, zajištění nebo udržení zdanitelných příjmů,"
Možnost využití paušálního výdaje na dopravu za měsíce 01 - 11/2010 bude záviste na tom, zda jste splnili podmínky uvedené v § 24/2/zt) ZDP, například podmínku nepřenechání vozidla jiné osobě.
ano, ja chapu, ze ze to je za cely kalendařni mesic. Slo mi o to, zda vubec muzu ty 1-11/2010, kdyz na konci uc. obdobi nejsme majitele....
1-11/2010 jsme využívali pouze pro fir. učely...
A to si na konci roku odúčtuji z dan. 501 na nedanovou 501 ? a paušál až v přiznání, ze ?
Promiňte, nepochopila jsem dotaz, myslela jsem, že Vám jde o prosinec. Proč byste nemohli uplatnit paušál za 1 – 11/2010? Byli jste vlastníky, vozidlo jste po celé měsíce využívali k dosažení příjmů, nepřenechali jste je jiné osobě... podmínky pro uplatnění paušálu jste v tomto období plnili.
Náklady si přeúčtujte na nedaňový účet (501 s nedaňovou analytikou). Paušální výdaj na dopravu si uplatníte až v daňovém přiznání. Pokud jste PO, tak na řádku 162, pokud jste FO, tak na ř. 106 přílohy.
MF ČR vydalo informaci k vykazování paušálu v daňovém přiznání, najdete zde:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_10366.html
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 5. 2011 13:04
Dobry den,
chtela jsem se poradit zda můžu použít paušální výdaje na phm u vozidla, které jsme k 25/12/2010 prodali ? Lze za měsíce 1-11/2010 využít ?