Skončení PP - vznik jednatele s odměnou

• (neregistrovaný)

4. 5. 2011 9:37

dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit? Společník = jednatel = jediný zaměstnanec. Takový byl stav, nyní po rozhodnutí valné hromady (jediného spol.) je jednateli od 20.4. přiznána odměna 5000 měsíčně a souběžně byla dána jedinému zaměstnanci výpověď dohodou k 20.4. Můžete mi prosím poradit jak to správně udělat na úřadech? Na ZP bych to vůbec nehlásila (v podstatě jde o toho samého člověka, jen nyní bude pobírat odměnu místo mzdy). Ale nevím jak na SP. Mám udělat oznámení o skončení zaměstnání i odhlášení zaměstnavatele? Když ta odměna je nižší než 6200/měsíčně (nemusí platit SP). Nebo se skončením zaměstnání přihlášku zaměstnání - jednatele? Nevím jak je to správně. Děkuji

A ještě by mě zajímalo jak to udělat s daněmi za duben. Když do 20.4 je zaměstnanec a měl podepsané prohlášení a od 20.4. je jednatel s odměnou??? Můžu danit společně (někde jsem to četla tady v diskusích). Resp. zadám na obou příjmech že podepsal prohlášení a budu si hlídat výši slevy aby nepřesáhla 1970. Je to tak?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 5. 2011 14:52

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: skončení PP - vznik jednatele s odmě
      >dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit? Společník =
      >jednatel = jediný zaměstnanec. Takový byl stav, nyní
      >po rozhodnutí valné hromady (jediného spol.) je
      >jednateli od 20.4. přiznána odměna 5000 měsíčně a souběžně
      >byla dána jedinému zaměstnanci výpověď dohodou k 20.4.
      >Můžete mi prosím poradit jak to správně udělat na
      >úřadech? Na ZP bych to vůbec nehlásila (v podstatě jde o
      >toho samého člověka, jen nyní bude pobírat odměnu místo
      >mzdy). Ale nevím jak na SP. Mám udělat oznámení o
      >skončení zaměstnání i odhlášení zaměstnavatele? Když ta
      >odměna je nižší než 6200/měsíčně (nemusí platit SP).
      >Nebo se skončením zaměstnání přihlášku zaměstnání -
      >jednatele? Nevím jak je to správně. Děkuji
      >
      Ze SP ho odhlásíte jako zaměstnance. Nebude-li mít jednatel odměnu zakládající pojištění, nebudete ho přihlašovat.
      Na ZP spráívně. Pokračuje jako jednatel, je to jedno r.č., neodhlašujete, ale pozor musí mít odvod alespoň z minimálního VZ, nedoloží-li,že má odvod na ZP zajištěn jinde.

>A ještě by mě zajímalo jak to udělat s daněmi za
      >duben. Když do 20.4 je zaměstnanec a měl podepsané
      >prohlášení a od 20.4. je jednatel s odměnou??? Můžu danit
      >společně (někde jsem to četla tady v diskusích). Resp.
      >zadám na obou příjmech že podepsal prohlášení a budu si
      >hlídat výši slevy aby nepřesáhla 1970. Je to tak?

V dubnu má podepsané Prohlýášení, tedy podpis platí pro jednoho plátce a daníte dohromady.( jedn společný daňový základ).Taq vaše varianta zadám na obou příjmech . a hlídám..je scestná :-).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).