Re: můžu dát doklad do účetnictví?
Pokud nemáte na daňovém dokladu DIČ, tak bych to do evidence dph nedávala.(musíte to tam mít-originálně).
Sice nechápu důvod, proč vám nechce fakturu opravit, pokud je plátce dph neviděla bych problém tuto fakturu vyjet znovu se všemi náležitostmi a vyměnit.
Re: můžu dát doklad do účetnictví?
Z vlastní zkušenosti vím, že když si přes internet něco objednáte, opravdu většinou na fakturu uvedou i jméno osoby, která zboží objednala... pokud je tam uveden i název a sídlo firmy, fakturu bych zaúčtoval normálně.. dph bych v případě, že není uvedeno DIČ neuplatňoval
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2011 10:12
Přišla mi dobírka, v balíku byla i faktura. Zaměstnanec na objednávce přes internet uvedl, že objednává jako FO. Na faktuře bylo jeho jméno a název i adresa firmy, bohužel chybí IČO a DIČ, jde o částku něco málo přes 1.000,- Kč.
Nevím jestli mi fakturu opraví, ani rukou nechtěla tyto údaje napsat na stávající fakturu. Navrhla jsem jí ať ručně doplní, dá tam podpis a razítko - NE a NE a NEchtěla....
Paní na firmě byla velice neochotná - že jí nejde faktura změnit a když jsem navrhla storno a ať to udělá znova - taky se pořád kroutila, že jim nebudou navazovat balíky-či co...
Můžu tuto faturu v případě, že mi ty údaje nedoplní dát do účetnictví a odečíst si DPH?