Plnění od neplátce

• (neregistrovaný)

4. 5. 2011 10:28

Dobrý den, prosím, jak s datem přijetí faktury od tuzemského neplátce, musím/jsem plátce/ se řídit přijetím dokladu, nebo lze zaúčtovat do období za které je fakturováno? Už jsem z toho mgr.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 5. 2011 10:52

M. (neregistrovaný)

Re: Plnění od neplátce
      Děkuji za reakci, právě tu blbnu se skonty a bonusy a čím dál více se zaplétám a hledám složitosti kde nejsou.

• 4. 5. 2011 11:01

v.e.n.d.y.

To já znám, proto odpovídám:-))Já přemýšlím nad tím, jestli může klient udělat klasicky storno faktury, kterou omylem v roce 2010 vystavil 2x, odvedl z ní DPH a teprve ted při inventuře zjistil, že odběrateltu druhou, neoprávněnou, nemá ve skontu a také samozřejmě nikdy nezaplatí. ?? Má to řešení?Děkuji všem

• 4. 5. 2011 11:31

M. (neregistrovaný)

Myslím,že i na takový případ se vztahuje 3 roky možnost opravy,opravila bych v příštím přiznání-snížením,nevím v praxi jsem neřešila.
      poraďte mi jednu věc,když tu narazím na něco co mě zajímá,jak si to ukládáte, hledá se zde špatně,jelikož nadpisy jsou zavádějící,tisknete,nebo nějak kopírujete, docela vydatně zapomínám,tak potřebuji paměť podpořit. I Váš dotaz se ztratí - možná ho opakovat s příslušným nadpisem,určitě někdo řešil v praxi a poradí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).