Re: Skonto za včasnou platbu
Upřímně, budu to teprve řešit,ale asi takto,jen nevím jestli zpětně k 1.4. nebo od toho 29.4.? Ještě vyčkávám. A nejspíš tím typem dokladu,ke kterému se to vztahuje,tedy asi ODD, ale když to znovu pročítám možná i ten ITdoklad bude stačit.
Ale ten opravný DD musí mít stejného odběratele a dodavatele, ne, takže ten by musel vystavit dodavatel.Tím ID by se to vyřešilo. Ale o tom rozpočtu té částky je to dobře, ne? Takže myslíte, že to ještě nemám zpětně za ten duben dělat, že mám počkat?
S ohledem na nejasnosti, máme ještě čas do podání přiznání,snad bude ještě nějaký výklad,třeba v nějakém časopise,nevím,zatím čekám. Ještě jsem nezkusila vystavit si ODD, tu slevu jsem uplatnila já, takže bude stejný odběratel a dodavatel,ale opačně. Nevím možná moc teoretizuju. Samozřejmě ID to vyřeší také dobře. To ti umělci co to za pochodu vymýšlí nedomysleli,nám také třeba ze SRN hradí s uplatněným skontem a nikdy mi nic neposlali ani nepožadovali. Je to ošetřeno smluvně. Ale s ohledem na samovyměření smlouva nic neřeší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2011 10:37
Dobrý den! Když dodavateli zaplatím včas fakturu, můžu ji zaplatit o uvedené skonto méně. Musím od dodavatele požadovat vystavení dobropisu na tuto částku i s DPH? ( Dle informace GFŘ z 29.4.11)
Děkuji