Re: Úhrada a zaúčtování obědů -mzdy-Mone
Tohle máte podobné jako např. účtování stravenek. Já veškeré věci tohoto typu neúčtuji na 335, ale rovnou na 331... potom vše krásně sedne.. při postupu, jaký uvádíte musíte proúčtovat 331/335.
Mohu Vám poradit ještě jednu věc z mezd.. jsem zvyklý vše účtovat na 331001 a konečné výplaty (nebo spíše závazky) mezd proúčtuji 331001/331002.. je to dobré pro kontrolu, protože účet 331001 by měl být nulový a na účtě 331002 vám zůstane úhrn výplat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2011 11:57
prosím zkušené, jak proúčtováváte u zaměstnance obědy
ve mzdách (50%) z ceny ? Mám to asi zvládnuté postránce účetní - z FAP těch 50% na 335, pak proúčtovat VZD - 335 a 10% DPH na 343 a měla bych mít úhradu ve mzdách 331/335. Ale kam a jak to dostat do těch mezd? (mzdy nedělám a kolega tvrdí, že to tímto způsobem nelze. Ale musí, ne?) Jsem tu 1 měsíc..... Děkuji Vám moc za pomoc.
Jednotlivým zam-cům do karty mzdy za každý měsíc zvlášť - srážky ze mzdy. Tím o příslušnou čátku, kterou má zam-ec uhradit, ponížíte každému výplatu.
DPH máte 10% ?
Ano je to dovážka i s obalem, jídelnu nemáme. Asi budu jako tupec, ale přes tu kartu zaměstnance se mi to zaúčtuje 331/335? moc děkuji! Budu mít protiúčet z mezd?, rozumíte mi? Když budu proúčtovávat DPH MD 335 budu mít tu úhradu 331/335?
Přeju pěkný a úspěšný den!