Re: počet dnů dovolené za MD
Jestli jste v roce 2010 měla pracovní poměr od 1.1.2010 a nezameškala jste více jak 100 dnů pro nemoc, OČR a pod., tak vám náleží za tento rok skutečně celá dovolená v délce 20 dnů, po odečtení 2 vyčerpaných dnů zbývá 18 dnů.
Pokud jste požádala zaměstnavatele o čerpání dovolené bezprostřeně po skončení MD tak, aby na sebe navazovaly, tak máte také za rok 2011 nárok na celých 20 dnů.
Re: počet dnů dovolené za MD
Děkuji. Ano o čerpání jsem si zažádala jak píšete, ale v roce 2010 byl PP od 1.8.2010, takže tam se bude nárok na dov. krátit. Nevěděla jsem přesný počet dní a účetní mi to spočítala na 6 dohromady, proto to řeším. Má žádost byla psaná bez dnů (čerpání od-do) nicméně výslovně formulovaná, že má čerpání řádné dov. navazovat od následujícího dne po skončení MD (18.4.2011) nejdřív za rok 2010 pak za rok 2011, takže by to snad mělo stačit...
Ještě jednou díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2011 19:18
Dobrý den,
přečetla jsem tu několik diskusí a prosím o potvrzení, zda jsem to pochopila správně. Nastoupila jsem na MD 4.10.2010, takže za rok 2010 každopádně 60 "odpracovaných" dnů mám, takže plný nárok (u nás 20 dnů za rok, s tím že jsem si 2 dny vybrala před MD) krácený jako nemocenská. Na MD jsem byla do 17.4.2011, takže zase 60 dnů mám, zažádala jsem si o čerpání řádné dovolené od 18.4. nejdřív za rok 2010, pak za rok 2011 a tam by mi měl vzniknout plný nárok 20 dnů dov. Je to tak?
Účetní mi totiž nějak záhadně spočítala že mám nárok pouze na 6 dnů za 2010 a 2011 dohromady...
Moc díky.