Re: Sdružení FO a PO
Dobrý den. Mám podobný problém, potřebovala bych založit sdružení FO a PO. Nikde jsem se nedočetla, že by to šlo a podle jakého zákoníku, paragrafu. prosím Vás, jak jste to vyřešila? Velice Vám děkuju za odpověď. Marie Homolková, Rumburk. e-mail: m.hom@seznam.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2011 10:49
Zdravím, chci se zeptat: je možné založit sdružení (bez právní subjektivity-dle obč. zákoníku) mezi fyzickou a právnickou osobou (s. r. o.)? A co vedení účetnictví - někde jsem vyčetla doporučení z MF, že účetnictví sdružení má vést jeden pověřený účastník v účetní soustavě, ve které účtuje. Tzn. jestli to dobře chápu, když pověří sdružení vedením účetnictví s.r.o., bude vést PÚ a fyzické osobě, která vede DE na konci účetního období přeúčtuje poměrnou část nákladů a výnosů, které tato FO zohlední v daňovém přiznání. Je to takto možné?