Re: skonto, opravný doklad
Můžete vystavit souhrný DD s čísly faktur a DUZP do 30.4.2011 a i nárokovat DPH (účtovat) v období dubna, pakliže faktury byly i v dubnu zaplaceny. Novela DPH platná od 1.4. 2011 ukládá všem plátcům (t.j. i Vašemu odběrateli) u bonusů, skont, bodů či jiných skrytých slev promítnout DPH. Zde zase platí :DUZP je den dodání zboží či služby nebo platba, podle toho co proběhlo dříve. U skont je zavedená praxe, že faktury za zboží či služby se platí o dojednanou sumu méně, takže defacto DUZP skonta, je okamžik platby faktury.
Dopočítat DPH a vystavit tzv. interní (prvotní) doklad ke dni platby faktury dodavateli
prosím vás a jak si mám vysvětlit §42 odst. 3 písm b? pochopila jsem z toho, že z pozice dodavatele bude DUZP až podle datumu, který mně potvrdí dodavatel, tj. uplatněné skonta byly v dubnu, opravný DD vystaven v dubnu, odběratel potvrdil v květnu, tak dávám do května... nebo jsou zas mimo? děkuju za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2011 9:24
Dobrý den, jak mám prakticky vystavit opravný daňový doklad na skonta? Během měsíce dubna jsme poskytli skonta odběrateli ve výši 24 000 souhrně za 5 faktur. Podle zákona bych měla vystavit opravný daňový doklad §45 ods. 1. Co to znamená prakticky?
můžu vystavit dobropis, kdy bude základ daně 20 tis., daň 4 tis. s tím, že do textu vypíšu čísla faktur, kterých se oprava týká?
Nebo musím vystavit na každou fakturu dobropis a vystavit novou poníženou o skonto?
A jaké DUZP tam dát? Můžu to zaúčtovat ještě do dubna?
Děkuji