Re: nechce být zaměstnancem
Děkuji za reakce. Ty doklady jsou samozřejmě psané na naši firmu, jen formulář "vyúčtování firemních dokladů", který je předložen pokladníkovi spolu s doklady podepisují svým jménem, aby já byla krytá, že ty peníze dostali. Možná to píšu moc složitě- jednou za týden přijdou a předloží účtenky (účtenky jsou na jméno naší firmy) já jim je po schválení proplatím, oni podepíší, že převzali. Jejich jméno tedy je zapsáno v pokladní knize.
Re: nechce být zaměstnancem
Ne, na faktuře je napsáno : stavební práce, počet hodin, cena. Já ho ale nepřesvědčím, že má pro nás pracovat jako zaměstnanec..a když vím, že pracuje dobře, je spolehlivý...tak co mám dělat ? Mám raději zaměstnat flákače, jen aby to bylo "čistější" ? Snažím se to vyřešit tak, aby z toho bylo co nejmenší zlo...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2011 14:40
Dobrý den , prosím o váš názor. Jsme stavební firma, máme zaměstnance, ale také "spolupracovníky", kteří pro nás chtějí pracovcat, ale ne jako z aměstnanci. Nutit je samozřejmě nikdo nemůže. Jde mi o to, že si fakturují jen skutečně odpracované hodiny, ale pokud mají náklady spojené se zakázkou (nákup potřebného mateiálu atd.) jde to z naší pokladny. Na dokladu o vyúčtování je ale jejich jméno a samozřejmě i podpis, že jsem jim doklady řádně proplatila. To samé se týká i nákupu PHM a zápisu do knihy jízd, protože mají k dispozici firemní auta. Jde mi o to, jestli to může FU nějakým způsobem napadnout, nebo je jedno, komu účtenky proplácím, jen musím dokázat, že šlo o firemní nákup na danou zakázku ? Napadlo mne sepsat jakousi dohodu o tom, že dotyčný pro nás pracuje na IČO ze své vůle, že bude fakturovat odpracované hodiny a náklady na materiál a PHM bude překládat k proplacení ... co myslíte ?