Re: Sdružení osob a DPH
Zrovna jsem řešila podobný případ, jeden člen sdružení (podává nulové DPH) má ovšem na sebe psán telefon. Dotazovala jsem se, zda si může tento tel. dávat do sdružení. Bylo mi řečeno že ne, rpotže sdružení yvstupuje pod IČ a DIČ toho druhého,ale že si ho může dávat vedle jako sám k sobě. To byla rada poradce. Dávat ho ovšem nikam nebudu,protže se nemíním pak s FÚ dohadovat,rptože by měl pro pár korun stále nadměrný odpočet. U auta se ovšem jedná o jinou částku.
Re: Sdružení osob a DPH
Řešila jsem před nedávnem tentýž případ. Před zpracováním přiznání k DPH jsem podala dotaz k daňovému poradci a ten mi napsal: "Přestože je předmětné vozidlo ve výhradním vlastnictví jediného z účastníků, bude ale sloužit potřebám tohoto sdružení,
lze zahrnout nárok na odpočet DPH do společné evidence DPH v rámci tohoto sdružení". A to jsem také udělala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2011 17:45
Mám nové sdružení osov, vedou DE a druhý člen podávající nulové DPH si koupil Automobil, zaregistroval a uplatnil DPH. FÚ tvrdí, že nemá nárok na odpočet, protože nemá žádná zdanitelná plnění krom těch ze sdružení. Prosím jak je to po novu, tento OA používá pro podnikání ve sdružení osob.
FÚ tvrdí, že odpočet DPH si měli uplatnit v rámci sdružení, ikdyž je faktura a registrace OA na člena, který neúčtuje