Re: Srážková, zálohová daň včetně zaúčto
protože dodatečně podepsal prohlášení a ze srážkové daně vznikla zálohová a uvedli jste do vyúčtování zál. daně, tak bych i platby přeúčtovala oproti zálohové dani
tak jsem to asi nepochopila já
takže ještě jednou - neměl podepsané prohlášení a byla mu ze mzdu odváděna srážková daň.. pak dodatečně podepsal prohlášení a ze srážkové daně mu vyšla zálohová a vy jste pak podal(a) vyúčtování ze srážkové daně? A výplaty jste předělávala, protože pokud je podepsané prohlášení, tak je pak automaticky zálohová daň....
V loňském roce k nám nastoupil v půlce měsíce s tím, že tvrdil, že má podepsané prohlášení někde jinde. U nás byl ten měsíc na DPP, výdělek menší než 5.000,- a srážková daň, zaplacená FÚ. Potom uzavřená pracovní smlouva a podepsané prohlášení. Letos v únoru při žádosti o roční zúčtování jsem zjistila, že mohl mít podepsané prohlášení už v měsíci, kdy byla DPP a tudíž zálohová daň, i když by mu správně žádná nevyšla, kdyby v tu dobu měl prohláš. podepsané. V únoru si tedy dodatečně podepsal prohlášení i za měsíc, kdy byla DPP. Zkonzultovala jsem to vše s FÚ a bylo mně řečeno, že to zohledním ve vyúčtování srážk. daně, vyjde přeplatek, zažádám o vrácení. Tak mně to vyšlo, ale protože jsme měli nedoplatek na dani z příjmů PO, tak ho převedli tam. Snad je to trochu srozumitelné. Byla jsem zbytečně aktivní, byla to chyba zaměstnance, že tvrdil, že má podepsané prohlášení někde jinde a přitom neměl. Jedná se o pár stovek a já teď vůbec nevím, jak účtovat. Děkuji za Vaši ochotu.
Nezlobte se ještě, ale já to takto měla namyšlené taky, ale já mám účet 342002 za rok 2010 srovnaný na 0,-. Proúčtování mzdy 331001/342002 a úhradu 342002/221100. Když udělám tento interní doklad budu mít zůstatek na účtu 342002 na straně D. Nebo bych si měla už udělat víkend a přemýšlet až v pondělí?:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2011 10:51
Zaměstnanec dodatečně podepsal prohlášení do 15. 2. a požádal o roční zúčtování. Původně měl tedy provedeno danění srážkovou daní (účtování 331001/342002), tato byla uhrazena FÚ na účet srážkové daně (342002/221). Po zohlednění ve vyúčtování daně vybírané srážkou vznikl přeplatek. Jelikož jsme měli nedoplatek na dani z příjmů právnických osob, byl přeplatek převeden na tuto daň. Potřebovala bych poradit, jak teď vše správně zaúčtovat. Moc děkuji.