Nevyplacení nemocenské - PP + DPČ

• (neregistrovaný)

7. 5. 2011 12:27

Zaměstnanec zaměstnán a přihlášen na OSSZ od r. 2003 na pracovní poměr. V r. 2007 odchod na mateř. dov. a následně na rodič. dov. V r. 2008 při rodičovské dovolené (v rámci PP) nastoupil na 7 měsíců na DPČ (jiný druh práce). Přihlášen a odhlášen na OSSZ kódem 3 (DPČ). V r. 2010 návrat z RD a pokračování PP. Nyní v roce 2011 nechce OSSZ proplatit ošetřování, že prý zaměstnanec není v pracovním poměru, nýbrž na DPČ. Nechápu proč, když je navíc z DPČ již odhlášen.Napadlo mě jediné - neměl být zaměstnanec v r. 2008 třeba přihlášen na OSSZ kódem 6 (dohoda o pracovní činnosti (druhá) u téže organizace) ? Mohlo přihlášení kódem 3 zrušit jeho předchozí přihlášení z roku 2003 - kód 0 (pracovní poměr) ? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 5. 2011 22:31

RenataH (neregistrovaný)

Re: nevyplacení nemocenské - PP + DPČ
      zavolejte na OSSZ a domluvte se s nimi, v čem je problém, a jaká je skutečnost. také se mi stalo, že na OSSZ omylem odhlásili zaměstnance, kterého jsem odhlásila pouze z DPČ, a PP nadále trval.

• 9. 5. 2011 9:39

V. (neregistrovaný)

Ale chtějte, aby se skutečně podívali do papírů.
      Nám se stalo, že jsme přihlásili pracovníka (studenta) na DPČ. Za cca rok jsme ho odhlásili, ale z OSSZ nám odhlášku vrátili s tím, že je přihlášený na PP. Znovu jsme poslali odhlášku a znovu se nám vrátila. Nakonec, když jsme volali na OSSZ a jejich zaměstnankyně se šla podívat do u nich založených papírů (nejen do PC), tak zjistila, že ho hned na začátku někdo špatně zadal do jejich systému.

• 9. 5. 2011 10:57

Jiřík123 (neregistrovaný)

Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).