Zrušení s.r.o.

• (neregistrovaný)

7. 5. 2011 20:07

Dobrý den, rušíme s.r.o. dělám to poprvé a nejsem z toho moc moudrá, poradí někdo co vše musíme udělat po účetní stránce?
    Četla jsem zákony, pochopila jsem:
    1. že musím udělat mimiřádnou závěrku ke dni začátku insolvence, ale nevím
    2. zda mám podat i přiznání, to udělám závěrku uplně stejnou jako na konci roku?
    3. A pak ke dni před dnem zrušení udělám opět závěrku a podám do 30 dní přiznání a tam už musím vše dodanit abych měla v účetnictví 0,- na závazcích a pohledávkách?
    4. co se děje pak? firma je plátcem DPH, dál vedu účetnictví a podávám přiznámí nebo pak už firma nesmí mít žádné pohyby v účetnictví?
    Předem moc děkuji za rady od více zkušených než jsem já.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 5. 2011 0:02

deb (neregistrovaný)

Re: zrušení s.r.o.
      Měla byste si koupit minimálně nějakou odbornou literaturu a zřejmě si pletete insolvenci s likvidací, předpokládám. Dělají se tři závěrky a dvě nebo tři daňová tvrzení, když tak koukněte na § 240 DŘ.

• 8. 5. 2011 11:29

zora (neregistrovaný)

Firma sama na sebe uvalila insolvenci, chce firmu zrušit. Pročítám to stále dokola, ale tedy že bych z toho věděla co mám dělat to tedy ne. Nevím kam se obrátit o informace, na FÚ mi asi neporadí, že?

• 8. 5. 2011 15:41

HP (neregistrovaný)

No na FÚ Vám s tímto problémem asi moc neporadí. Ono to není jednoduchá záležitost. S.r.o. zaniká dnem výmazu z OR, tomu předchází zrušení společnosti s likvidací nebo bez likvidace, viz § 68 obchodního zákoníku. Insolvenční řízení je soudní řízení jehož předmětem je úpadek společnosti. To, že firma na sebe podala insolvenční návrh, ještě nemusí znamenat, že to povede ke zrušení společnosti. U insolvence soud řeší, zda je firma v úpadku a způsob řešení úpadku. V každém případě, u insolvenčního řízení , musíte počkat na rozhodnutí insolvenčního soudu. A podle toho postupovat dál.

• 8. 5. 2011 17:52

? (neregistrovaný)

Moc děkuji, takže s daňovým přiznání čekám až soud rozhodne?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).