Re: Drobná hmotný majetek
Můžete si to takto stanovit, jen snad z praxe - stanovit jen majetek od 39 - do 40.tisíc je neobvyklé, viděla jsem věci například od 20 tisíc, i to je přeci hodnota a když už chcete rozložit náklady na dva roky, hranici bych snížila.
A na drobné předměty účtované na 501 doporučuji vést alespoň v exelu nějakou evidenci.
Re: Drobná hmotný majetek
Dobrý den asi jsem to špatně chápu, chci drobný majetek mít co největší částku v nákladech hned při pořízení, zamozřejmě klasický majetek nad 40.000 budeme pořízovat a odepisovat tak jak se má, ale drobné věci jak oje třeba počítač za 28.000 chceme aby byl nákladem hned při pořízení. Vy píšete že stanovit majetek od 20.000, tzv. že částka od 0 do 20.000 bude přímá spotřeba?
Moc děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 5. 2011 14:54
Dobrý den, moc rád bych věděl pokud stanovým ve vnitřní směrnici že cen amajetku od 39.000 do 40.000 se bude odpisovat na 2 roky a drobný majetek od 0 do 38.999 bude účtován přímo do nákladů na účtu 501- analitika. Je tato možnost možná?
Děkuji za odpověď moc spěchá jsem začátečník.