Prohlášení poplatníka

• (neregistrovaný)

9. 5. 2011 16:37

Dobrý den,
    jsem v evidenci Úřadu práce a při tom mám brigádu. Zaměstnavatel mě nechce dát k podpisu Prohlášení poplatníka - prý, když jsem na Úřadu práce, tak na slevu na dani nemám nárok. Poradíte mě , prosím ?
    Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2011 16:41

misa345 (neregistrovaný)

Re: Prohlášení poplatníka
      Dobrý den,

já nejsem tedy žádný odborník, ale myslím, že od roku 2011, když je někdo evidovaný na úřadu práce a pobírá podporu, tak si nesmí jakýmkoli jiným způsobem přivydělat. Dříve to šlo myslím do 4000Kč, ale nyní ne.

• 9. 5. 2011 16:50

jasná (neregistrovaný)

To, co je tu psáno není pravda. Člověk, který je evidovaný na ÚP, může si přivydělat do výše 4 000,-Kč měsíčně. Akorát, pokud pobírá podporu v nezaměstnanosti, tak ji v tom měsíci nedostane, doba pobírání podpory se posunuje a vyčerpe se až člověk nemá přivýdělek.
      Trvejte na tom, aby vám mzdová účetní prohlášení dala podepsat. Nemohl by jste ho podepsat pouze v případě, že by jste ho měl již podepsané u jiného zaměstnavatele. To, že jste na ÚP nemá nic s prohlášením společného.

• 9. 5. 2011 19:32

xJ (neregistrovaný)

Přesně tak a pokud vám nebude chtít dát tiskopis prohlášení, klidně si ho můžete vytisknout ze stránek mfcr.cz , vyplnit ho a donést jí ho i černobílý, vůbec to nemusí být barevný tiskopis. Když bude mít řeči, řekněte, že máte informace přímo z FÚ, že máte na podpis prohlášení nárok. Nenechte se odradit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).