Re: OT: Vrátili mi ELDP
Musí se to posílat na originálních tiskopisech, protože ty procházejí čtečkou a neporadí si s normálním papírem a nepřečte to údaje mimo stanovená pole. Takže bohužel, buď Vám to někdo přepíše do svého programu a vytiskne nebo to budete msuet přepsat na stroji. Tato praxe už existuje velmi dlouho a zatím nic nesignalizuje, že by se něco změnilo.
Internet možná ano, ale to, co potřebujete k elektronickému zasílání, tak ne. Taky jsem o tom uvažovala, abych si ušetřila práci, ale autorizace a poplatky s tím mě vyjdou dráž než pošta. Nebo se už něco změnilo?
Jinak si zkuste přečíst příručku k účetnímu programu, mnohdy se tam nastavení tiskárny pro použití originál tiskopisů vyčte, ÚČTO to třeba umí.
>>Já jsem si stáhla program na stánkách cssz a tisknu
>>na
>>jejich tiskopisy. Při tisku je akorát potřeba tisk
>>pouze formulářových polí. Také jsem vždy ťukala ručně
>>na
>>stroji, teď je to pohodička.
>Také tisknu v tomto programu ze stránek ČSSZ. Na
>elektronické posílání ze svého programu se nemohu
>spolehnout, podklady mi vyjíždí špatně, kdo ví, jak by vypadaly
>evidenčáky.
Souhlasím s Karolína S, také jsem letos tiskla v tomto programu a oproti ťukání na stroji to je "pohádka", psací stroj již na EL nikdy!!!
Díky všem za názory. Taky jsem si stáhla program z ČSSZ, ale tisklo mi to celou tabulku se vším všudy, a protože jsem slyšela, že hodně firem nemá s černobílým ELDP problém, poslala jsem to tak. Příští rok to musím vychytat, vše jsem dneska přepisovala na stroji :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2011 10:54
Odeslala jsem na OSSZ ELDP za rok 2010. Byly černobílé, ale kolonky byly vyplněné správně a vše souhlasilo s normálním barevným formulářem. Minulý pátek mi všechno došlo zpět s nepodepsaným dopisem, že to chtějí mít barevné na originálech. Je to normální? Chtěla jsem se na to paní úřednice zeptat, ale už 3 dny nezvedá telefon, takže mi nezbyde než to přepsat ručně na stroji, program v PC nemám, tiskne mi to celou tabulku, ne jen text. Přijde mi to jako zbytečné přidělávání práce a buzerace...