Re: Daňové doklady e-mailem- stanovisko
>Dobrý den Pájo, snad se nám nedáte na daně ...,
tak to opravdu nehrozí, jen jsem to chytl v e-mailových novinách, tak jsem vzhledem k tomu, že se to tady mockát řešilo, zkusil okopírovat a dát sem, snad jsem se ničeho špatného nedopustil-chacha.
>"jen doporučujeme klientům", že pro hodnověrnost je
>dobré po vytištění dokladu jej ještě trochu "pomačkat",
>aby bylo zřejmé, že s ním nakládáme jako s papírovým
>dokladem :-).
taky papír vždycky nejdřív trochu pomačkám, je to příjemnější.
>
Jo, jo a pak budetepři kontrole posloucht povzdechy o origoš dokladech (na kterých nic není vidět) a kecy o tom kolikrát jste to
nakopírovala a komu dalšímu poskytla. A jak uvádím, nový košťata
budou dávat stanovska i jak psát datum jenom ne řešit problémy.
:-) Vladimíre, ta věta "a co ti mladší" mě vzala.....jsem si myslela, že jsem pořád mladá.....jste mě uvedl do reality - už je to fakt tak dávno, co jsem se se spolužáky ve třídě rvala o to, kdo bude stát u pomníčku....to to letí. Hezký víkend všem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2011 13:35
našel jsem- jen pro informaci:
Zákon o DPH zná dvě možnosti vystavení daňového dokladu, přičemž pro elektronickou je vyžadován souhlas odběratele a jsou stanoveny podrobné podmínky. Otázka způsobu předání daňového dokladu mezi odběratelem a dodavatelem není v ZDPH řešena. Generální finanční ředitelství řešilo postup, který se v praxi velmi rozšířil. Strany obchodu si zasílají daňové doklady e-mailem, přestože nejde o vystavení daňového dokladu v elektronické podobě.
Podle Generálního finančního ředitelství musí strany především zajistit, aby při použití tohoto postupu byly dodrženy požadavky na autenticitu původu dokladu, integritu jeho obsahu a jeho čitelnost. Originální faktura naskenovaná do elektronického PDF formátu a zaslaná e-mailem odběrateli nesplňuje kritéria pro elektronický doklad. Jedná se stále o doklad v papírové podobě. Je však využit způsob doručení dokladu elektronickými prostředky. Podle Generálního finančního ředitelství příjemce musí takový doklad opět vytisknout a nakládat s ním jako s papírovým dokladem.
Pokud jsou tedy splněny podmínky na pravost a hodnověrnost dokladu, je možné doručení e-mailem považovat za další způsob doručení daňového dokladu. Pokud správce daně shledá u odběratele i u dodavatele shodné doklady, pak by neměl zpochybňovat způsob doručení dokladu. Generální finanční ředitelství doporučuje, aby mezi oběma stranami existovala dohoda o způsobu a pravidlech doručování daňového dokladu.