Změna zaměstnavatele v průběhu mateřské

• (neregistrovaný)

10. 5. 2011 20:34

Dobrý den,
    žádám o radu v následující siutaci. Mám mateřskou do 3 let věku dítěte. Nyní jsem v polovině a zaměstnavatel převádí firmu, ale dal mi nabídku zaměstnání v jeho další firmě. Takže nemusím na úřad práce. Chceme mít v návaznosti na první mateřskou druhé dítě, že bych nenastoupila do práce ale z mateřské na mateřskou. Nevím však jak je to v tomto případě ze základem pro výpočet PPM v případě druhé mateřské, když mám nového zaměstnavatele. Prý musím být u nového zaměstnavatele zaměstnaná alespoň půl roku. Nevím z jakého důvodu, je to proto, že v případě změny zaměstnavatele se nemůže počítat PPM ze základu od předcházejícího?Tzn. že u nového zaměstnavatele musím mít účast na nemocenském pojištění, z toho plyne, že musím u něj zmíněnou minimální dobu pracovat, než nastoupím na druhou mateřskou, abych měla nárok na PPM? Prosím poraďte, musím se rozhodnout, jak dále. Děkuji za každou odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 5. 2011 11:17

ija (neregistrovaný)

Re: Změna zaměstnavatele v průběhu mateř
      Řešilo se tu včera totéž:
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=821142

• 11. 5. 2011 22:30

Inka007 (neregistrovaný)

Re: Změna zaměstnavatele v průběhu mateř
      Dobrý večer,děkuji Vám moc za odpověď s odkazem. Pročetla jsem to, ale mám to trošku jinak. Tím, že stávající firma je převedena, prodána jinému majiteli s jiným místem podnikání a bez zaměstnanců, je to pro mne jakoby se rušila. Takže tím, že jsem stejně jako ostatní zaměstnanci "převedena" do jiné firmy, vzniká mi nový PP. Já tedy volím tuto variantu, než jít na ÚP. Znamená to tedy, že když mi vzniká nový PP a plánuji jít na další mateřskou aniž bych mezi tím nastoupila do práce, tak je to možné, ale nevznikne mi nárok na PPM. Abych měla nárok na PPM, musím tedy pracovat alespoň půl roku u nového zaměstnavatele? Pokud je to tak, mohu si půlrok odpracovat již nyní, nebo před nástupem na mateřskou?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).