Rozvaha a výsledovka nesedí

• (neregistrovaný)

11. 5. 2011 10:10

Dobrý den ,prosím poradí někdo.Nesedí mi hospod.výsledek v rozvaze a výsledovce o cca 152 000, což byl nadměrný odpočet DPH. Když přesenu z pasiv tuto částku do aktiv nic mi to neřeší. Nevím jak dál...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 5. 2011 10:14

PavlaS (neregistrovaný)

Re: Rozvaha a výsledovka nesedí
      nadměrný odpočet nejde vůbec přes výnosy a náklady,neúčtovali jste stejnou částku do nákladů nebo výnosů?

• 11. 5. 2011 10:28

líba (neregistrovaný)

vůbec teď nevím, kam se mám podívat. Ještě mne napadá , že jsme kupovali OA . Mám zaúčt. na 022 a odpisy na 082. Ale ta asi tak neřeší hospo.výsledek

• 11. 5. 2011 10:57

stana1 (neregistrovaný)

Sedí v rozvaze aktiva a pasiva? Jestli ano, tak může být problém s počítáním HV v rozvaze. V některých programech se součty a odečty řádků v aktivech a pasivech počítají do řádku HV. Je-li špatně nedefinováno např.daňové pohledávky proti závazkům či pohledávky a závazky třeba za zaměstnanci vždy podle konečné sumy do aktiv, tak pak vychazí jiný HV než je prostý odečet mezi třídou 5 a 6 ve výsledovce.

• 11. 5. 2011 11:05

líba (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Ano , rozvaha sedí na obou stranách.. Podívám se ještě na počít. HV do rozvahy...

• 11. 5. 2011 12:08

Martina111 (neregistrovaný)

Pokud mi nesouhlasí rozvaha s výsledovkou, pak si vytisknu hlavní knihu a zkontroluju si všechny účty jeden po druhém, jestli je mám všechny buď v rozvaze nebo ve výsledovce, a taky částky, jestli souhlasí. Můj problém bývá v případě založení nového účtu, když zapomenu označit jestli má být účet v aktivech nebo v pasivech. Pak si program neví rady a nedá ho do rozvahy a vznikne mi tam ten rozdíl.
      Martina.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).