Re: Souhrnné hlášení dle přílohy č. 5 k
Řeším to samé, dodali jsme do sběr.surovin odpadový papír-360 kg,uhradili nám to hotově 180,-Kč, teď řeším, že budu muset na tu sumu vystavit fakturu-kod 4707, s uvedením 20% DPH,ale DPH nepočítat,na přiznání ř.25, uhradit si ji pokladnou,vyplnit hlášení o dodání tohoto odpadu. Prosím o kontrolu, zda jsem správně pochopila a mimochodem kolik stojí moje práce ve srovnání s příjmem 180,-Kč?????????Děkuji
Měla byste mít v programu typ DPH pro český reverse charge a na faktuře uvést poznámku "Plnění je uskutečněno v režimu přenesení daňové povinnosti dle § 92a Zákona o DPH.
Odběratel je povinen doplnit a přiznat výši daně."
Těch 180,- Kč, které Vám jako plátci DPH ve sběrně uhradili, by měla být bez DPH.
Při takto malých částkách jednou za čas je snad lepší prodat sběrně jako fyzická osoba (neplátce DPH) a penízky si nechat "na kafe"...
Náležitosti tam jsou,jak mají být, ale nejde mi tam doplnit ta sazba,program to odmítá,dočetla jsem se to tady,že těch 20% tam má být uvedeno, ale jinak děkuji za skvělý nápad,dělali jsme to tak doposud,ale tentokrát to uvedli sběrně s DIČ a musím to legalizovat. Jinak do sběrny dáváme kovový odpad,tam jsou pravidla jasný a sumy jiné. Děkuji za reakci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2011 14:46
Vážení,když vystavuji fakturu,musím u zboží dle PDP uvádět kód zboží podle přílohy č. 5 k zákonu o DPH? z toho mi vyplývá za 04/2011 sestavit souhrnné hlášení za jednotlivé kódy, např. hliník má kód 760200, železo 7204 atd.Je to moje povinnost podle novely platné od 1.4.2011? Nějak se v tom ztrácím. Děkuji.