Re: Nákup režijního materiálu na Slovens
Dali jste své DIČ, měli Vám vystavit daňový doklad bez DPH. Zjednodušený doklad který máte buď zkuste vykorespondovat za řádný DD, nebo holt musíte dát vše, i se slovenskou DPH do nákladů. Ještě by byla možnost požádat Slovensko o vrácení DPH. Záleží na částce a chuti s tím bojovat.
Re: Nákup režijního materiálu na Slovens
Děkuji, já si to taky tak myslela, že pokud dáme své DIČ, tak oni musí fakturovat bez DPH.
A pokud naše společnost fakturuje na Slovensko. Musíme mít jejich registraci k DPH, jako výpis nebo stačí, když oni své DIČ uvádí na svých objednávkách. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2011 19:34
Dobrý den,
česká společnost, nakupuje na Slovensku režijní materiál (oxid uhličitý ke svařování), který byl zaplacen v hotovosti, od slovenské firmy dostane zjednodušený daňový doklad, kde je vyměřeno i slovenské DPH. Jak mám zaúčtovat, mám dát celé do nákladů nebo DPH mám samavyměřit? Slovenské firmě jsme dali i naši registraci k DPH.
Prosím poraďte někdo, děkuji