Nákup režijního materiálu na Slovensku

• (neregistrovaný)

11. 5. 2011 19:34

Dobrý den,
    česká společnost, nakupuje na Slovensku režijní materiál (oxid uhličitý ke svařování), který byl zaplacen v hotovosti, od slovenské firmy dostane zjednodušený daňový doklad, kde je vyměřeno i slovenské DPH. Jak mám zaúčtovat, mám dát celé do nákladů nebo DPH mám samavyměřit? Slovenské firmě jsme dali i naši registraci k DPH.

Prosím poraďte někdo, děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 5. 2011 23:47

v.e.n.d.y.

Re: Nákup režijního materiálu na Slovens
      Dali jste své DIČ, měli Vám vystavit daňový doklad bez DPH. Zjednodušený doklad který máte buď zkuste vykorespondovat za řádný DD, nebo holt musíte dát vše, i se slovenskou DPH do nákladů. Ještě by byla možnost požádat Slovensko o vrácení DPH. Záleží na částce a chuti s tím bojovat.

• 13. 5. 2011 19:18

zn (neregistrovaný)

Děkuji, já si to taky tak myslela, že pokud dáme své DIČ, tak oni musí fakturovat bez DPH.
      A pokud naše společnost fakturuje na Slovensko. Musíme mít jejich registraci k DPH, jako výpis nebo stačí, když oni své DIČ uvádí na svých objednávkách. Děkuji

• 14. 5. 2011 23:19

v.e.n.d.y.

Když máte jejich DIČ, tak stačí, když si ho ověříte na vies, pokud je zaregistrován jako plátce DPH, pak fakturujete bez DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).