Re: prosím mzdové - spěchá!!!!!!!
Já jen aby se to zaměstnankyni nerozleželo a pak nás nenapadla, že výpověď byla neplatná a my jí další měsíc (případně měsíce) nemuseli platit. Můj dotaz bude asi spíše pro právníka, že?Nevím jak to chodí v praxi, řešíme to poprvé. Jak je to vlastně s datem nástupu po RD? Zaměstnankyně nastupuje v den, kdy jsou dítěti 3 roky nebo následující den?
Možná jsem se špatně vyjádřila, celá situace jsem jí byla vysvětlena. Ona ale řekla, že by nastoupit chtěla, nemá jinou práci. Navíc by měla krácenou podporu, pokud by podepsala dohodu. Jak je to s tou dohodou? Znamená to, že můžeme uzavřít dohodu - důvod rozvázání PP bude dle paragrafu 52 písmena c) zák. č. 262/2006 Sb. a že jsme se dohodli na odstupném? Bude se v tomto případě z odstupného odvádět jenom záloh. daň z příjmu nebo i odvody ZP a SP?Kdysi jsem tady v diskuzích četla, že v takovém případě se nejedná o odstupné ale odměnu a z té se ZP A SP odvádí. Jak to tedy je?
Nový výklad na základě stanoviska MPSV k rozvázání pracovního poměru z organizačních důvodů je takový , že i dohoda podle výše uvedeného paragrafu je považována za důvod , kdy nedochází ke krácení podpory v nezaměstnanosti. Pro zaměstnavatele je výhodnější , protože nemusí platit po dobu výpovědní doby překážky v práci na straně zaměstnavatele ve výši 100% průměrného výdělku - nepřidělujie práci podle platné pracovní smloiuvy , protože místo bylo zrušeno - .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2011 10:58
Dobrý den,
prosím o pomoc. Má se nám vrátit zaměstnankyně po RD. Dítěti budou 3 roky v sobotu 14.5. Bohužel firma nemá práci a tak zaměstnankyně dostane výpověď pro nadbytečnost(byla s tím srozumněna). Měla by nastoupit 14.5. (je to tak?nebo až 15.5.?), protože je to ale sobota, tak dorazí v pondělí 16.5., kdy dostane výpověď. K jakému dni bude výpověď ke 14.5.? Jaké datum sepsání výpovědi máme dát? Pokud ho dáme až k pondělku 16.5, nevadí, že bude výpověď dána zpětně?
Děkuji
JXXX