Náležitosti faktury - názor

• (neregistrovaný)

12. 5. 2011 20:49

Loni jsem vystavili faktury na
    SEVER (středisko ekol.výchovy a etiky Rýchory)
    s IČO, adresou, faktura byla proplacena.
    Letos asi mají nějakou novou paní účetní,která průběžně žádá o opravy faktur a doplnění k tomuto názvu ještě Brontosaurus Krkonoše
    Je to bezpodmínečně nutné?? A rok zpětně?? Nebo to je jen další byrokratka na pozici..... :D Díky za Vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 5. 2011 21:11

janka39 (neregistrovaný)

Re: Náležitosti faktury - názor
      Na Vašich vystavených fakturách byste měli mít napsáno to co máte na výpisu z OR
      a tomu komu vystavujete fakturu byste měli mít kopii taky výpisu z OR a nebo kopii živnostenského listu. Byla jsem na kontrole na FU a při kontrole faktur chtěli i živ.listy nebo výpisy, aby si zjistili zda faktura má opravdu reálného odběratele.
      Kopie živ.listů a výpisy - buď mi je předají zákazníci a nebo si je ztahuji z internetu.
      A dokonce FU si pár faktur ofotilo a kontrolovalo, zda je mají i ti naši zákazníci.

• 12. 5. 2011 21:14

Jitulka (neregistrovaný)

Tak tam mají opravdu i ten "podnázev" Jen si bohužel vzpomněli až po roce,takže už se mi nechce zasahovat do účta roku 2010. Mohu doplnit ručně, když faktury zašlou zpět? Děkuji

• 13. 5. 2011 7:12

janka39 (neregistrovaný)

a přiložte průvodní dopis, že došlo k uvedení nesprávné adresy firmy
      a tímto vše opravujete

• 13. 5. 2011 7:46

J. (neregistrovaný)

Já to dělám tak, že si fakturu převedu do wordu a tam to doplním a vytisknu, v programu to už neměním. Ale nevím jestli vám program umožňuje export do wordu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).