Re: opravné přiznání sil.daň
Opravné nelze - po lhůtě pro podání už by se jednalo o dodatečné. K dodatečnému přiznání na nižší daň musíte dát odůvodnění a vzhledem k tomu, že jste vozidlo používal k podnikání, máte povinnost platit silniční daň bez ohledu na výdaje, takže já bych to neriskovala dávat dodatečné a vymýšlet si v důvodech, že jste ho vlastně vůbec nepoužíval, myslím, že by Vám to neprošlo...
Re: opravné přiznání sil.daň
To není pravda.
§ 2 Předmět daně
(1) Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla1) a jejich přípojná vozidla1) (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li používána k podnikání1a) nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti1a) (dále jen "podnikání") nebo jsou používána v přímé souvislosti s podnikáním anebo k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu.1b)
Já tam nic o majetku nevidím. D.V. to napsala správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 5. 2011 11:11
Dobrý den,
podal jsem přiznání k silniční dani za rok 2010, kde jsem vykázal povinnost platit 2400 Kč. Po podání DPFO jsem zjistil, že cestovné nepotřebuji do nákladů. Mohu nyní podat opravné přiznání na silniční dan na 0 Kč a nechat si přeplatek vrátit. nebo to nový daňový řád zakazuje.
Děkuji