Re: kdo děláte v Pohodě-bankovní výpisy
Různé banky přece odlišíte tou zkratkou banky např. KB, CSOB a samozřejmě analytikou.
V ostatním vám neporadím, nahráváme výpisy automaticky (což je úžasná věc - protože se prakticky skoro všechno spáruje samo).
Výpisy jsou pak číslovány poř. číslem výpisu a vzestupně pak číslem položky. Je vidět vše a není s tím problém.
>>Prosím, kdo děláte v Pohodě, můžete mi poradit, jak
>>je
>>šikovné číslovat bankovní výpisy? Respektive uvést
>>příklad.
>>
>>Já jsem teď zjistila, že z mého číslování pak na
>>sestavách není vidět celé číslo výpisu a přemýšlím,
>>jak to
>>vymyslet jinak, abych zároveň odlišila různé banky.
>>
>>Vím, že nejde nastavit pro výpisy číselná řada a že
>>výpis je evidovaná pod evidenčním číslem, které se
>>automaticky složí ze zkratky příslušné banky a pak z
>>pořadového čísla, který tam sama doplním. Ale z
>>tohoto
>>pořadového čísla do toho evidečního čísla nevstoupí
>>všechno. Navíc ještě číslo položky konkrétního výpisu
>>mi do
>>evidečního čísla vstupuje čtyřmístné -např.0004) i
>>když
>>já doplním např. jen 4. Tím se to evideční číslo
>>zbytečně prodlužuje.
>>
>>Děkuji předem za rady.
>Různé banky přece odlišíte tou zkratkou banky např.
>KB, CSOB a samozřejmě analytikou.
Já když si dám sestavu tak tam mám číslo př. ČSOB001001 a další kolonku výpis č. 001001 a vyjede mi to na každé sestavě.. přesně nerozumím Vašemu problému
>V ostatním vám neporadím, nahráváme výpisy automaticky
>(což je úžasná věc - protože se prakticky skoro
>všechno spáruje samo).
>Výpisy jsou pak číslovány poř. číslem výpisu a
>vzestupně pak číslem položky. Je vidět vše a není s tím
>problém.
Přesně tak, též výpisy nahráváme přes homebanking a není s tím vůbec žádný problém a banky si odlišuji také zkratkou CSOB, KB atd...
Dobrý den,
funguje to tak, že kolonka "číslo výpisu" se skládá ze dvou částí - první je skutečně číslo výpisu (měsíční např. 001 až 012) a druhé je pořadové číslo transakce. Tzn. např. třetí pohyb v květnu v bance KB by měl mít "evidenční číslo" KB0050003 (pokud zadávate měsíční výpisy).
Já osobně bych Vám doporučoval tento systém neměnit.
Případně se poraďte na infolince pohody.
děkuji všem
Děkuji za odpovědi. Já bych to neměnila, kdybych to měla jenom takto jednoduché. Mám tři účty ve stejné banky, které potřebuji odlišit a kromě toho hospodářský rok, takže pořadové číslo výpisu neodpovídá pořadovému číslu v účetnictví.
Ale to, co jste mi napsali mi pomohlo to vymyslet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 5. 2011 15:19
Prosím, kdo děláte v Pohodě, můžete mi poradit, jak je šikovné číslovat bankovní výpisy? Respektive uvést příklad.
Já jsem teď zjistila, že z mého číslování pak na sestavách není vidět celé číslo výpisu a přemýšlím, jak to vymyslet jinak, abych zároveň odlišila různé banky.
Vím, že nejde nastavit pro výpisy číselná řada a že výpis je evidovaná pod evidenčním číslem, které se automaticky složí ze zkratky příslušné banky a pak z pořadového čísla, který tam sama doplním. Ale z tohoto pořadového čísla do toho evidečního čísla nevstoupí všechno. Navíc ještě číslo položky konkrétního výpisu mi do evidečního čísla vstupuje čtyřmístné -např.0004) i když já doplním např. jen 4. Tím se to evideční číslo zbytečně prodlužuje.
Děkuji předem za rady.