Re: Průměrný měsíční čistý výdělek
Děkuji. Ale pokud by bylo pouze 21 prac. dnů v 03/11, pak bych měla vyšší průměr. Tedy díky tomu, že bylo více prac. dnů, tak jsem si vlastně "uškodila"?
Re: Průměrný měsíční čistý výdělek
I u vás se jedná o průměr. Průměrný výdělek se počítá z rozhodného období, což je předchozí čtvrtletí, pokud je v něm odpracováno alespoň 21 dnů a to u vás bylo. V rozhodném období jste odpracovala více jak 21 dnů. Pokud byste v rozhodném období neodpracovala 21 dnů, účetní by musela stanovit průměr z pravděpodobného výdělku. Neměla jste v březnu nějaké náhrady? Např. dovolenou, lékaře a pod?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2011 8:28
Dobrý den,
byla jsem zaměstnána jako THP pracovník od 1.3. do 29. 4. 2011. Mzdová účetní mi spočítala jako prům.čistý měs. výdělek rozhodný pro výplatu podpory v nezaměstnanosti částku 13 678,- Kč. Je to správně? Moje hrubá mzda za 03/11 činila 18 000,- Kč, počet prac. dnů 23, prac. doba 40 hodin týdně (mám podepsané prohlášení). Průměrná hodinová mzda mi byla spočítána tudíž jako 18 000/23*8, tj. 97,83 Kč. Při tomto průměru pak moje hrubá mzda však vyjde pouze 17 015,- Kč (tudíž PČMV 13 678,-), přestože můj skutečný čistý měsíční příjem za 03/11 činil Kč 14 360,-. Děkuji.