Re: Průměrný čistý měsíční výdělek
Mockrát děkuji za výpočet, jste zlato:-))
Ještě jsem se dočetla o omezení uplatnění daňového bonusu v poslední výplatě, pokud je nižší než min.mzda (náhrady se prý nepočítají)... V našem případě tento zaměstnanec odpracoval jen první týden v měsíci, a proto větší část mzdy za květen bude tvořit proplacená dovolená, kterou nevyčerpal:
- základ za odpracované hodiny = 3682,
- příplatky za noční, svátky aj. = 1489,
- proplacená dovolená = 6992,
- celkem HM = 12163.
V programu STEREO se mi přičetl daňový bonus ve výši 492,- Kč, je to tedy správně nebo to mám opravit?
Buď jste četla nějaký nesmysl nebo jste něco špatně pochopila. Bonus v měsíci náleží, pokud v tom měsíci činí hrubá mzda (nebo hrubá odměna z dohody) alespoň polovinu aktuální minimální mzdy, tj. v současnosti 4 tis. Včetně náhrad, příplatku atdl, prostě hrubá. Na počtu odpracovaných dní nezáleží. Program to spočítal dobře.
Mockrát děkuji:-)
Ještě jsem se dočetla o omezení uplatnění daňového bonusu v poslední výplatě, pokud je nižší než min.mzda (náhrady se prý nepočítají)... V našem případě tento zaměstnanec odpracoval jen první týden v měsíci, a proto větší část mzdy za květen bude tvořit proplacená dovolená, kterou nevyčerpal:
- základ za odpracované hodiny = 3682,
- příplatky za noční, svátky aj. = 1489,
- proplacená dovolená = 6992,
- celkem HM = 12163.
V programu STEREO se mi přičetl daňový bonus ve výši 492,- Kč, je to tedy správně nebo to mám opravit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2011 8:58
Dobrý den,
prosím Vás o radu, jak spočítat PČMV pro potřeby ÚP, protože jsem se s tím setkala poprvé...
Prům. hodinový výdělek = 90,80 Kč,
90,80 x 40 x 4,348 = 15792,
15792 - 1026 (SP) - 711 (ZP) = 14055,
a teď vůbec nevím, co s daní ??
Zaměstnanec má podebsané prohlášení a uplatňuje daňové zvýhodnění na 1 dítě. Ve výplatách v rozhodném období (leden - březen 2011) neuplatňoval daňový bonus. V dubnu již ano, ale to asi nemá na nic vliv, je to tak?
Moc prosím o dopočet a děkuji předem za Váš čas.