Ukončení dohodou

• (neregistrovaný)

17. 5. 2011 10:53

Podala jsem návrh na ukončení prac. poměru dohodou a zaměstnavatel mi už týden nedal odpověď. Jak mám postupovat, když se nevyjádří. Má na to nějaká lhůta.
    Děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2011 10:55

jasná (neregistrovaný)

Re: ukončení dohodou
      Pokud na dohodu nepřistoupí, nepodepíše ji, budete muset podat výpověď, pokud chcete prac. poměr ukončit. U výpovědi vám poběží 2 měsíční výpovědní lhůta. Zaměstnavatel nemusí na vaší dohodu o ukončení prac. poměru přistoupit.

• 17. 5. 2011 11:01

Alice16 (neregistrovaný)

No právě o to jde, to vím, že nemusí přistoupit, ale nevím, zda je nějaká zákonná doba. Ráda bych nastloupila 1.6. do nového zaměstnání, ale stále nevím zda ukončení dohodou bude. Když zaměstnavatel vůbec neodpoví, tak se to musí brát že nesouhlasí ? To může neodpověd+ět ?

• 17. 5. 2011 10:59

Kara (neregistrovaný)

Pokud neodpoví, neznamená to, že souhlasí. Odpovědět na návrh nemusí. Nečekejte a jděte se zeptat, co on na to. Případně rovnou sepište dohodu - zaměstnavatel.. a zaměstnanec... se spolu dohodli na skončení pracovního poměru dnem.... (buď tam rovnou napište den, který navrhujete nebo nechte políčko volné, třeba se dohodnete na jiném dni), který bude posledním dnem zaměstnání. Dtum sepsání. Váš podpis, jeho podpis. Dokud to takto nebudete mít podepsané, dohoda uzavřena nebyla a Váš pracovní poměr bude trvat.
      Pokud byste se nedohodli vůbec, nezbude Vám, než dát výpověď a poběží výpovědní doba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).