Re: ukončení dohodou
No právě o to jde, to vím, že nemusí přistoupit, ale nevím, zda je nějaká zákonná doba. Ráda bych nastloupila 1.6. do nového zaměstnání, ale stále nevím zda ukončení dohodou bude. Když zaměstnavatel vůbec neodpoví, tak se to musí brát že nesouhlasí ? To může neodpověd+ět ?
Re: ukončení dohodou
Pokud neodpoví, neznamená to, že souhlasí. Odpovědět na návrh nemusí. Nečekejte a jděte se zeptat, co on na to. Případně rovnou sepište dohodu - zaměstnavatel.. a zaměstnanec... se spolu dohodli na skončení pracovního poměru dnem.... (buď tam rovnou napište den, který navrhujete nebo nechte políčko volné, třeba se dohodnete na jiném dni), který bude posledním dnem zaměstnání. Dtum sepsání. Váš podpis, jeho podpis. Dokud to takto nebudete mít podepsané, dohoda uzavřena nebyla a Váš pracovní poměr bude trvat.
Pokud byste se nedohodli vůbec, nezbude Vám, než dát výpověď a poběží výpovědní doba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2011 10:53
Podala jsem návrh na ukončení prac. poměru dohodou a zaměstnavatel mi už týden nedal odpověď. Jak mám postupovat, když se nevyjádří. Má na to nějaká lhůta.
Děkuji za pomoc