Re: Kurz u faktury došlé z EU problemati
Nejsem si jistá, zda jste správně pochopila odpověď paní JanyN, měsíc po pořízení zboží musíte daň odvést na výstupu (spočítáte jako samovyměření, ale odpočet si můžete uplatnit až když máte daňový doklad). Takže hned po pořízení zboží odvedete DPH, ale nárokovat odpočet až třeba po roce.
Re: Kurz u faktury došlé z EU problemati
Bohužel, to, že došlo zboží se nedozvím. Nemáme žádné sklady. Jednatel si koupil telefon. Je to s.r.o. jen s tímto jedním jednatelem, takže co nakoupil se dozvím opravdu jen z faktury. On mě neinformuje, že si pořídil PC nebo telefon. Takže samovyměření dělám až na základě faktury. Je to blbý, ale prostě je to tak...... :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2011 13:08
Dobrý den,
vím, že u faktury přijaté z EU se kurz použije k datu doplnění údajů na fakturu. To se týká i zboží i služeb? Ale co když fakturu obdržím až za rok? Datum vystavení faktury je 1.2., zboží mám, ale fakturu fyzicky obdržím třeba až 1.12. Mám ji dát do prosincového DPH nebo zaúčtovat k datu 1.2. a podat dodatečné DPH za únor?
Děkuji za rady.