Kreditní karta - účtování - začátečník

• (neregistrovaný)

17. 5. 2011 14:45

Dobrý den,

jednatel si zřídil kreditní kartu v celkovém limitu 50tis Kč. Kvůli uvěru byl zřízen nový bankovní účet - typ účtu ČSOB kreditní karta pro podnikatele.
    Přišel první výpis, kde je uvedeno: Počáteční zůstatek 0 Kč.
    Konečný zůstatek -3095,- Kč.
    Celkový limit: 50000Kč
    Povinná splátka 500 Kč
    Plná splátka 3095,- Kč
    Těch 3095 Kč je úhrada kartou za fotografické služby. Povinná splátka 500 Kč je dle mého jen informativní, ve smlouvě je napsáno minimální výše měsiční splátky činí 5% z vyčerpané částky úvěru ke dni vystavení výpisu, minimálně však 500 Kč.
    Vůbec nevím jak to mám vše v programu Pohoda zaúčtovat. Zřídit si nový bankovní účet a interním dokladem úvěr 261/231 a na bankovním účtu kreditní karta pro podnikatele zaúčtovat převod na úvěr 261/221 a ty výdaje, které z toho podnikatel platí účtovat jako na bankovním výpise tř.502/221? Čáskta která je placena kreditní kartou je ihned zaplacena a převedena z dalšího bankovního účtu, takže defacto karta se čerpá, ale hned je doplněna. Jedná se mi o to, že když to budu účtovat v klasickém bankovním výpisu, tak účet 231 vlastně nebude vykazovat za celý rok žádný pohyb..... Já jsem z toho jelen, vůbec nevím co s tím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).