Poradíte ještě, prosím
>>>Dobrý den,
>>>mám prosbičku, podala jsem vyúčtování daně z příjmů
>>>ze
>>>závislé činnosti za rok 2010 přes datovou schránku
>>>dne
>>>21.3. 2011. Považovala jsem to za elektronické
>>>podání.
>>>Nyní mi přišla z fu pokuta za opožděné tvrzení daně s
>>>tím, že mělo být podáno 1. 3. 2011, tj. den podání
>>>pro
>>>neelektronické podání. Lze s tím něco dělat.
>>>Děkuji moc
>>
>>odvolat se, protože podání přes DS je elektronické
>>podání... ještě se zeptám, v jakém formátu jste jim
>>to
>>poslala - v XML?
>Děkuji za radu, ale problém bude asi v tom formátu.
>Bylo to v PDF.
Re: Poradíte ještě, prosím
to bude asi ten problém - já měla ve formátu XML a správkyně mi volala, že tam musím podat ještě podepsané, protože to není ve formátu XLM (podatelna jí dala špatné info), ale protože jsem měla zprávu vytisknutou, kde bylo jasně patrno, že jde o formát XML, poslala jsem to správkyni a pak tak to bylo v pořádku.... takže to vypadá opravdu na špatný formát.... ale třeba ještě se ozve ještě někdo jiný s názorem
Moc Vám děkuji, nějak je mi z toho smutno. Je to právě jen o tom, že by náš správce mohl zvednout telefon a zavolat. Prostě mi přijde, že si neváží poplatníka, který má vše včas uhrazeno, tiskopis bez jediné chyby podaný v termínu a nachytají mě na špatném formátu? A hned mě to bude stát 7 tisíc? To je motivace.
Podle mě, když Vám to vyúčtování uznali a vyměřili, tak by Vám neměli dávat pokutu - pokud by byl špatný formát, tak měli zavolat nebo vyzvat, ale jestliže to Vaše EPO akceptovali, pak dle mého nemůžou pokutovat, takže bych se odvolala. Tohle se mi opravdu nezdá - odvolejte se, za to nic nedáte...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2011 7:22
Dobrý den,
mám prosbičku, podala jsem vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za rok 2010 přes datovou schránku dne 21.3. 2011. Považovala jsem to za elektronické podání. Nyní mi přišla z fu pokuta za opožděné tvrzení daně s tím, že mělo být podáno 1. 3. 2011, tj. den podání pro neelektronické podání. Lze s tím něco dělat.
Děkuji moc