Re: výpočet DPH po 1.4.2011
Co se týče výše DPH uplatňujete stejně jako dříve, tzn. částku, která je uvedena na dokladu, pokud je pouze částka celkem, vypočítáte koeficientem.
Novinka je v tom, že pokud mělo být správně 10% DPH, ale dodavatel fakturuje s 20% a Vy si těch 20% uplatníte, tak pak budete "stíháni" za uplatnění vyšší sazby DPH než je dáno zákonem. Tzn. že pokud jste si jisti, že má být nižší DPH, tak požadovat nový doklad nebo je možné z opatrnosti nárokovat pouze těch 10, i když je na dokladu 20.
Re: výpočet DPH po 1.4.2011
U ZDD vždy přepočítáváme metodou shora i když je DPH vyčísleno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2011 7:36
Dobrý den,
prosímvás jak je to po 1.4.2011 u výpočtu a uplatnění DPH? Budu mít k zaúčtování ZDD do 10000, kde je vyčíslen základ i DPH. Já odpovídám za správný výpočet DPH, pokud je DPH vypočítáno ze základu a je správně, zadávám podle dokladu, nebo automaticky přepočítávám metodou shora?
Pokud přepočítávám a vyjde mi vyšší DPH, tak mohu nárokovat jen do výše, která je uvedena na dokladu, nebo to platí jen u běžných DD? Pročítala jsem diskusi, ale nemám v tom stále jasno.
Děkuji