Re: Oprava průměrů - mzdy
Sociálce je to jedno, hlavně je zajímá,jetli jste je použila při nemocenské. Já už bych to nechala, neopravovala, protože to máte i v průměrech pro náhrady mezd ( dovolená atd.). Jen bych si ohlídala těch 12 měsíců , kdyby někdo z nich měl PN,tak bych průměr spočítala ručně ( bez odměn za DPČ ).Kdyby měl náhodou dvě neschopenky, tak rozdělit VZ a DVZ , i když se ve výsledku na sociálce sčítají.
Re: Oprava průměrů - mzdy
Děkuji Vám za reakci. Stačí tedy, když jen opravím odvody SP a ZP = snížím je v tomto odvodu, aby se vyrovnalo, to, že jsem předtím zaplatila odvody i z DPČ, kterých se SPZP netýká? A rozdíly také vrátím zaměstnancům tj. rozdíl na odvedené dani a vrácení SPZP neoprávněně strženého.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2011 10:22
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Na začátku roku jsem nastoupila jako mzdová a hned první měsíc jsem udělala chybu jak jsem zjistila.
Několik zaměstnanců má více pracovních poměrů HPP a k tomu DPČ, vzhledem k tomu, že jsem to hned na začátku nevěděla, odměnu, která měla být v DPČ jsem dala do HPP.
Je možné to opravit nyní tak, že do HPP dám např. -1600 a do DPČ 1600?
K tomu všemu navíc mám hned používat nový software na zpracování mezd. Mzdy teď dělám raději souběžně v obou a zjistila jsem, že mi nový program vypočítal jinak průměry, oproti předchozímu programu mi u denních vyměřovacích základů pro nemocenskou počítá pouze s příjmy vyššími než 2000Kč - což si myslím, že je správně, protože SP se u DPČ počítá až z příjmů nad 2000Kč. Starý program počítal všechny příjmy z DPČ i třeba 600Kč měsíčně - sociálka při kontrole nic nenamítala.
Díky moc za reakce.