Re: nízký krátící koeficient
jejda, ted to po sobě čtu a sama tomu nerozumím.
Paní Jano, já si myslím, že i kdyžje krát.koef. 0,4, krátí jím jen náklady, které jsou společné pro obě plnění, s dph i bez DPH na výstupu
kolegyně se myslí, že když kr.koef.0,4 tak vůbec žádný nárok na uplatnování DPH ze všech nákladů, prosím ještě jednou o odpověd
Omlouvám se za zmatky
Re: nízký krátící koeficient
0,4 bych krátila náklady, které jsou společné,
bez odpočtu úplně plnění, která jsou při poskytnutí na výstupu 0%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2011 11:12
Klient má vypočítaný zálohový koeficiet velice nízký, 0,4 a podle tohoto koeficientu krátíl nárok v 1Q 2011 na náklady, které souvisely s plněním bez DPH i ostatním plněním. Říkala mi bývalá kolegyně účetní, když jsem se jí na to ptala, že když je tak nízký koeficient, tak nemá subjekt právo na uplatnování žádného DPH na vstupu. I na náklady, které vůbec s osvobozeným plněním nesouvisí, třeba z jiných provozoven nebo i ty s provozovny, které s tímto nesouvisí. Máte někdo stejný názor, já si myslím, že krátit by se měly i tak jen náklady, které souvisí s plněním osvobozeným, ale i jiným. Úplně bez nároku by byly jen náklady, které souvisí jen s osvobozeným plněním.