Re: Jak započíst nesouvisející zálohu s
Hmm, tak to je těžké, šéf nechce, ale odběratel Vám to stejně uhradí bez již zaplacené zálohy.
Re: Jak započíst nesouvisející zálohu s
Naopak odběrateli budeme ještě velkou část vracet, protože záloha byla vyšší než je teď ta "nesouvisející" faktura. Jak je jim libo, udělám opravný daňový doklad. A mám si jej tedy nechat od odběratele potvrdit a až k tomu datu to dát do přiznání? Nebo musím dělat dodatečné DPH za leden a nárokovat to tam?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2011 12:32
Dobrý den,
byla vystavena zálohová faktura, uhrazena, zaslán daň.doklad a odvedeno DPH. Nicméně dodavatel odstoupil od smlouvy. Nezávisle na tom si odebral jiné zboží, k tomuto obchodu byla vystavena faktura. Teď poslal zápočet kdysi uhrazené částky (na zálohové fa) a nové faktury za zboží. Co teď s tím? Mám původní zálohovou fakturu stornovat spolu s minusovým daň.dokladem, který zaslat odběrateli? Měl by tento doklad fungovat jako daň.dobropis s tím, že jej v DPH uplatním až mi jej podepsaný vrátí?
Děkuji všem za radu. Ivka