Prácovní poměr v předčasném důchodu

• (neregistrovaný)

20. 5. 2011 13:44

Dnes jsem se setkala s názorem, že v předčasném důchodu je možné pracovat i na základě prac.právního vztahu, který zakládá účast na SP, pouze po tu dobu není důchod vyplácen. Po dosažení důchodového věku je možné potom požádat o přepočtení důchodu, co vy na to ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 5. 2011 13:52

jasná (neregistrovaný)

Re: prácovní poměr v předčasném důchodu
      Totéž jsem dnes četla v časopise ,,průvodce pracovněprávními předpisy,,. Ti, co teď váhají, zda jít do předčasného důchodu, budou mít zřejmě výhodnější do předčasného důchodu jít, začít pracovat, důchod se jim pozastaví a jakmile dovrší důchodového věku, tak zažádají o přepočet.

• 20. 5. 2011 13:58

HJ.. (neregistrovaný)

a proč potom mám žádat o předčasný důchod,když mi ho stejně nebudou vyplácet..bude to přepočítání pak výáhodnější?

• 20. 5. 2011 14:36

RenataH (neregistrovaný)

Protože když o předčasný požádáte do 29.9.2011, bude výpočet jiný (vyšší) než když požádáta o řádný důchod třeba od listopadu.

• 20. 5. 2011 14:50

xy5

pokud je to tak, jak píšete, tak to jistě mnoho lidí takto udělá, že požádá o předčasný důchod a bude nadále pracovat
      a až půjde do normálního důchodu, tak se rozhodne pro ten, který pro něho bude výhodnější
      to bude zase binec, to se můžeme těšit na to, že to zase odnesou důchodci čekatelé, my se snad důchodu nedočkáme vůbec

• 23. 5. 2011 10:38

Renáta (neregistrovaný)

Re: Paní RenatoH prosím dotaz k tématu..
      Paní Renato, prosím o radu. Můj tchán má v říjnu 2011 nárok na odchod do předčasného důchodu a reálně o tom uvažuje....může tedy zažádat do 29.9.2011 i když nárok je až od října? Nebo má smůlu a zažádat dříve než v říjnu nelze? A jak moc se ten výpočet do září/od října liší? Moc se v téhle problematice neorientuju, takže vám moc děkuju za jakýkoliv odkaz...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).